Onbeminde Aarde Reisgidsen ® Drachten

Er naar toe en er weer vandaan

Drachten, dichterbij dan gedacht

Drachten ligt een stuk minder ver weg dan je zo zou denken. Dit scheelt algauw een half uur in reistijd.

Openbaar vervoer

Vanuit de grote steden zijn er snelle treinverbindingen naar Heerenveen. Dit is het dichtstbijzijnde treinstation voor Drachten. Hier stap je over op de frequente buslijndienst naar Drachten. Dit overstappen en het gebruik van verschillende vormen van transport maakt dat u zich al gauw een echte reiziger voelt wat de totaalbeleving van Drachten alleen maar intenser maakt.

Voorbeeld:

Vanuit Amsterdam is het met de trein een kleine 2 uur rijden naar Heerenveen, waarbij soms te Amersfoort en Zwolle dient te worden overgestapt. Tel daarbij op nog een half uurtje voor de snelle busverbinding inclusief wachttijd en dan blijkt dat Drachten niet verder dan 2,5 uur van de hoofdstad verwijderd is!.

Noordelijk busstation

Noordelijk busstation

Met de auto of motor naar Drachten

Met eigen vervoer kunt u vanuit bijv. Amsterdam de weg door de polder nemen of de spannende weg over de afsluitdijk. Met deze 30 km lange dijk wordt fysiek aangetoond hoe dicht Holland en Friesland bij elkander liggen. Let goed op om in Drachten uw snelheid aan te passen. De brede, op snelwegen gelijkende, doorvoerwegen in Drachten laten met gemak 120 Km per uur of hoger toe, echter een schamele 50km is in de bebouwde kom het hoogst toegestane. Er is op het gebied van verkeersveiligheid een zero tolerance beleid. Een snelheid van 53 km(na correctie) of hoger kan u duur te komen staan. Flitspalen treft u aan ondermeer op de Lauwers en de Zuiderhogeweg. je bent er zo
Je bent er zo

Drachten nog dichterbij

Wellicht dat in de toekomst de snelle magneet trein wordt aangelegd met een station in Drachten. Hiermee bent u in een oogwenk in het boeiende Noorden met zijn illuster bestemming Drachten. We hopen natuurlijk dat de uitvoering van de plannen niet lang op zich laat wachten. Immers hiermee komt Drachten binnen ieders bereik. Zo geheel anders was de situatie aan het begin van de 19e eeuw. Toen ging men per nog stoomschip van Amsterdam naar Lemmer, een reis van maar liefst 6 uur. Toch zeker het dubbele van wat tegenwoordig haalbaar is met het Openbaar Vervoer. Gelukkig zijn de tijden danig veranderd.

Copyright © 2009 René Wokke onbemindeaarde@xs4all.nl