Onbeminde Aarde Reisgidsen ® Drachten

Gezondheid voor de reiziger

Toeristenkwaaltjes

Klimaatsveranderingen, vermoeidheid, eigenaardig- of oud voedsel, beten, (snij)wonden, depressiviteit, botontkalking, traumatische gebeurtenissen en wisselende contacten, een ongeluk zit in een klein hoekje en voor u het weet gaat het u als toerist lichamelijk bergafwaarts en is snelle professionele hulp geboden om erger te voorkomen.

Opname in het ziekenhuis of dagbehandeling

De plek bij gezondheidsproblemen in Drachten is Nij Smellinghe een ziekenhuis met 339 bedden en uitgebreide poliklinische voorzieningen. Alle specialismen zijn hier vertegenwoordigd.
Grafiek 1. Grafische weergave rangnummer verloop over de jaren 2003 en 2004 van Ziekenhuis Nij Smellinghe in de categorie "Beste ziekenhuis van Nederland" volgens onderzoek van "Het Algemeen Dagblad"

In 2004 is het ziekenhuis Nij Smellinghe van de 9e plaats opgeschoven naar de 5e plaats in de competitie voor het beste ziekenhuis in Nederland (Zie grafiek ). Als deze lijn zich doorzet dan is het nog maar even en mag Nij Smellinghe zich het beste Ziekenhuis in Nederland noemen. Gezien de wachtlijsten van Nij Smellinghe is de kans groot dat u inderdaad terecht komt in het beste ziekenhuis van Nederland.

Nieuw

Met ingang van juni 2005 is het weer mogelijk in Nij Smellinghe de botdichtheid te meten. Een nieuwe botdensitometer met de DEXA techniek (Dual Energy X-Ray Absorptiometry) is dan operationeel. Een belangrijk apparaat om osteoporose = botontkalking aan te tonen. Tegelijkertijd start ook de geprotocolleerde aanpak van osteoporose met een osteoporosepoli.

Het moge duidelijke zijn dat ziekenhuis Nij Smellinghe meer dan een bezoek waard is.
Bezoekadres:
Compagnonsplein 1
9202 NN Drachten
telefoon 0512 58888.

Copyright © 2009 René Wokke onbemindeaarde@xs4all.nl