Onbeminde Aarde Reisgidsen ® Drachten

Kosten van een verblijf

Drachten is naar Nederlandse maatstaven niet duur om te bezoeken. Door de wat mindere economische activiteiten in vergelijking met de rest van het land, is het hoofdelijk inkomen relatief laag. De middenstand reageert hierop door de prijzen van hun artikelen wat naar beneden toe aan te passen. Is men bijvoorbeeld gewend om in Amsterdam voor een nieuwe Haring 2,5 € neer te tellen, in Drachten kan men deze al voor 1,60 € naar binnen laten glijden.

Tip: 4 x haring met uitjes voor slechts € 6,- bij de Visshop, Noordkade 27.

Door te gaan eten in een van de vele Chinees restaurants die Drachten rijk is kan veel en goedkoop worden gegeten. De geserveerde porties in deze gelegenheden zijn zo groot dat men de volgende vuistregel kan hanteren: het aantal eters vermenigvuldigen met 2 en vervolgens de uitkomst delen door drie. Hiermee krijg je een benadering van het aantal porties dat voldoende is voor de gemiddelde volwassen eter. Komt men zo met zijn drieën binnen dan volstaat het bestellen van 2 porties ( 3 x 2 = 6 vervolgens 6 / 3 is 2!). Wel goed een en ander afstemmen met het bedienend personeel aangaande het aantal vorken en borden dat bij de het voedsel dient te worden geserveerd.

Is de Chinees te duur dan kan men een goed alternatief vinden bij Snackbar 't Centrum op de Zuiderbuurt nr 8. Hier krijgt men een portie patat, een gehaktbal, een Huzarensalade samen met een milkshake voor slechts € 6. Goed en lekker eten is in Drachten dus alleszins betaalbaar.

Voor kinderen zijn er niet al te veel activiteiten te vinden zodat Drachten voor het wat uitgebreidere gezin zeker betaalbaar is. Een goede richtlijn voor een gezin van 4 personen (2 volwassenen en 2 kinderen) is een budget van 55 € voor een volledige dag. Hierin zit de entree van het museum, bezoek aan de chinees 's (3 porties nasi dan wel bami of een combinatie hiervan almede een drankje), een bakje koffie met taart in een cafetaria en de aanschaf van een Drachtster turf bij Banketbakkerij Boonstra.

Copyright © 2009 René Wokke onbemindeaarde@xs4all.nl