Onbeminde Aarde Reisgidsen ® Drachten

Het ontstaan van de "Onbeminde Aarde" reisgidsen

Het verhaal begint met een werkvakantie reis die Renť Wokke maakt naar Portugal. In het kader van een uitwisseling van Europese jeugd (De internationale Bouworde) gaat hij samen met Nederlandse lotgenoten (Anne, Tily, Gerian en Wouter) in een gehucht ,op 50 Km afstand van Beja, huizen bouwen voor zigeuners. Het was een verschrikkelijke plek , het voedsel was veelal bedorven en de omgeving was indringend desolaat. Toen viel het hem al op hoe weinig informatie voorhanden was over onpopulaire bestemmingen. Ook latere reizen over de wereld die Renť brachten naar EthiopiŽ, IndonesiŽ, Noorwegen, Kenia, Duitsland, Zimbabwe, Frankrijk, Spanje, Marokko, Zwitserland, Luxemburg, Engeland, Denemarken, Zuid-Afrika ,NamibiŽ, Belize, TsjechiŽ, Oostenrijk, Guatemala, Kenia, Honduras, Zuid Afrika, Belgie, Thailand, AustraliŽ, Togo, MaleisiŽ, Vietnam, IndonesiŽ, India, Monaco, BelgiŽ, Frankrijk, USA, Mexico, SyriŽ, Andorra, Turkije, ItaliŽ, Griekenland, JordaniŽ, Egypte, LibiŽ, Nepal, TunesiŽ, Portugal, Mauretanie, Liechtenstein, Spaans Sahara, Senegal, Gambia, Oeganda, Griekenland, Duitsland, Zwitserland, brachten bij hem steeds meer het besef dat een zeer groot deel van ons leven wordt doorgebracht op plaatsen waar we niet willen zijn. Ondanks de vele jaren die we uiteindelijk in dergelijke plaatsen doorbrengen is hierover niet of nauwelijks betrouwbare en interessante informatie beschikbaar. Om in deze leemte te voorzien is de serie Onbeminde Aarde opgezet. Hiermee is voor naargeestige plaatsen met weinig vertier nu een betrouwbare gids verkrijgbaar.

Reacties

We vinden het fijn om ervaringen van reizigers te ontvangen die Drachten hebben bezocht. Dit is in het belang voor volgende edities doordat waardevolle en up to date aanvullingen kunnen worden opgenomen. Iedere waardevolle opmerking wordt beloond met vermelding in de volgende editie van de Onbeminde Aarde, Drachten.
Opmerkingen per e-mail naar onbemindeaarde@xs4all.nl.
Ook anonieme opmerkingen worden in behandeling genomen.

De auteur

Rene Wokke (1961) is geboren en getogen in Drachten, Friesland, en aldaar de lagere- en middelbare school bezocht. Als gevolg van goede cijfers in de bŤta vakken en een hoge werkeloosheid ging Rene in 1981 het als zeer degelijk bekendstaande vak werktuigbouwkunde studeren. Daar kwam 17 jaar later een minder degelijk geacht vervolg op waardoor Renť sociaal psycholoog werd.

de auteur in de Libische woestijn

Auteur van Reisgids Drachten, fietsend door de Libische woestijn in Egypte

Het reizen zat er bij Renť niet meteen in. Pas op 18-jarige leeftijd maakt hij zijn eerste treinreis,van Heerenveen naar Delft en weer terug . Dit maakte een onuitwisbare indruk op hem. Vanaf dat moment ging het dan ook snel. In de jaren daarna reist hij naar BelgiŽ en Duitsland en zelfs Frankrijk werd bezocht. Zijn eerste baan bracht hem naar Amsterdam. Een carriŤre in techniek en marketing, met bijbehorend salaris, maakte het mogelijk om werk voor korte of langere tijd te onderbreken voor reizen naar AustraliŽ, Verre Oosten, Amerika en Afrika. Sinds 2004 is Rene vrijgevestigd psycholoog en werkt daarnaast als eenvoudige ambtenaar bij het Ministerie van OC&W. Recentelijk is hij met zijn vriendin 9 maanden gaan fietsen door de landen rondom de Middellandse zee Renť schrijft sinds 2005 voor "Onbeminde Aarde". Reisgids "Drachten" is zijn eerste bijdrage.

Copyright © 2009 Renť Wokke onbemindeaarde@xs4all.nl