Onbeminde Aarde Reisgidsen ® Drachten

Wanneer moet je gaan?

Drachten kent geen toeristisch hoogseizoen van enige omvang. Het gebeurt nooit dat de straten overstroomd raken met toeristen of dat er geen plekje vrij meer is in het restaurant of dat je urenlang rondjes aan het rijden bent om een parkeerplaatsje te vinden voor je auto. Dat is dan ook een van de assets van Drachten: "ruimte om je zelf te zijn als toerist"

Ook hotels en camping laten over het geheel genomen een rustig beeld zien. Door een minimum aan openbaar groen is ook het groeiseizoen niet veel aantrekkelijker dan andere seizoenen waardoor ook in de lente Drachten niet wordt overstelpt door toeristen. Ook in de winter met ijspret is Drachten niet veel aantrekkelijker dan in andere jaargetijden. Doorgaande grachten ontbreken namelijk in Drachten.

Rustig straatbeeld nabij het centrum van Drachten

Rustig straatbeeld nabij het centrum van Drachten

Drachten kent enkele hoogtij dagen zoals "Peije Dei" Dit slaat niet op de God Peije maar moet vertaald worden als Peije dag. Op deze dag worden wat activiteiten georganiseerd die gedurende de rest van het jaar in Drachten ontbreken. Het zuivere beeld van Drachten wordt dan ook door deze dag enigszins vertroebeld en is daarom maar de vraag of "Peije Dei" aantrekkelijker is dan andere dagen voor een bezoek.

Elk seizoen is dus een goed seizoen voor een bezoek aan Drachten. En dat is dan ook een van de grote voordelen van de bestemming Drachten. Je kan spontaan op pad gaan. Een waarschuwing voor de zondag en de maandag is echter op zijn plaats. Op zondag wordt de zondagsrust nogal in acht genomen. Er zijn dan weinig of geen uitgaansgelegenheden open en het centrum geeft een wat desolate zo niet een depressieve indruk. Ook op maandagochtend wil het nog niet erg vlotten met de middenstandsactiviteiten, slechts mondjesmaat zijn er dan winkels open. Beter is een van de andere 5 dagen te kiezen voor een bezoek aan Drachten.

Copyright © 2009 René Wokke onbemindeaarde@xs4all.nl